20 Haziran 2014 Cuma

Metalcinin Çizgi Dizi İle İmtihanı :: En Manyak 5 Metal Müzik Çizgi Dizi Klibi


Hepimiz metal müzisyenlerinin performans ağırlıklı müzik videolarına alışığız. Bazen de bu videoların arasına öyküsü saçma sapan, kurgusu güzel olsa da işlenişinden bir şey anlamadığımız, kimi zaman da çok önemsiz bir olayı beş dakikaya uzatmaya çalışan sahneler koyuyorlar. Günümüzde Steel Panther, Red Fang ve benzeri gruplar klipleriyle bizi eğlendiriyor, yukarıdaki tanımın kısmen dışına çıkıyorlar. Ama metal müziğin televizyondaki geçmişini yaptığım tanım ortaya koymakta.

Ne bileyim, aslında her müzik izletisini çeken yönetmenin oraya kondurduğu bir mesaj var. Ama bu "sanat" üzerinden ekmek yiyip saçmalama seviyesine gelmemeli.


Lars burada insanlığın düşüşünü anlatırken ne kadar da estetik, değil mi?
Bence bu daha çok "Some Kind Of Monster" olmuş :D

Bu yüzden bu saçma videoları bir kenara bırakıp, metal müziğin gerçek "manyaklığına" eşlik eden çizgi dizi müzik videolarına geçelim. Hayalgücünün verdiği yetkiye dayanarak kendilerini işkence pröfesörü ilan eden animasyon ekipleri bakın bizlere nasıl beş çılgın izleti hazırlamışlar:





5) F.K.Ü. - Black Hole Hell


Bu heriflerin çok iyi olmasında en büyük pay, aynı zamanda Darkane vokalisti olan Lawrence Mackrory ya da bu gruptaki adıyla Larry Lethal'a ait. Herifteki ses muazzam, kıyamet oluyormuşçasına kaotik bir söyleyişi var. Peki parça güzel de, klipteki olay ne? Kurgu tamamen karanlık gücün etkisine giren 5 uzay polisi kılıklı ademoğlunun cinnet geçirip uzaylıların soyunu kurutmasına dayanıyor. Tabi arka planda canavar kılıklı F.K.Ü. çalarken uzaylı katliamı çok daha keyifli. Larry Lethal adının adamı olmuş.


4) Toxic Holocaust - Acid Fuzz


Kendini dünyayı ele geçirmeye adamış kötü profesör Joel Grind'in tek tabanca başlayıp gruba dönüştürdüğü Toxic Holocaust'un büyük takipçisiyim ve grup logosunun hastasıyım. Ne güzel simetrisi var lan öyle o logonun. Konumuz başka olmasa logo üzerinden güzel muhabbet döndürürdüm. Ne yazık ki bu yazının konusu izletiler ve TH burada son albmünün bomba parçası Acid Fuzz ile sıralamaya dahil oluyor. Bendeniz son albümü yavan bulmama karşın bu parçasına bayılıyorum. Video da şarkının bu kafa-göz dağıtıcı etkisine ancak yetişebilmiş. Uyuşturucunun etkisi izleti haline gelince mükemmel olmuş. Ne bileyim cenneti falan patlatıyorlar :D Sadece dönen olaylar değil, çizimleri de harika. Kafasına sıkıp giden adamda videoyu durdurmanızı "rica ediyorum." Biri şu videoyu durdursun!


3) Municipal Waste - You're Cut Off


Bu heriflerdeki enerjinin onda biri bende olsa Edirne'den yola çıkar, Viyana'ya kadar olan yerleri alırım, yetinmem Portekiz'e, Norveç'e kadar işgal ederim Avrupayı. Hem güzel Avrupanın güzel müzik grupları da bizim vatandaşımız sayılır ha? Hellfest'te vizesiz gittiğini düşün evladım. Ha ha ha! Ne oldu? Faşist olacaksan böyle olacan abi... Boşboğazlığı bitirelim diyeceğim ama, bu adamların yaptığı her şey makara. En makarası da bu video. Hayatımda izlediğim ve izleyebileceğim en abartılı ve en eğlenceli bar kavgası. Tavsiyem, önce baştan sona izleyip, sonra durdurarak tekrar izlemeniz. İki dakikaya ne kadar çok şey sığdırmışlar görün :D

 
2) Tool - The Pot


Buraya kadar hep emmeli-gömmeli thrash metal videolarını sıraladık. Ama hiçbiri Tool'un bu hüzünlü ve psikopat, kurgulayan hayalgücüne küfrettiğim izletisine yakaşamaz. Umutsuzluk, şans, acı, emek, üzüntü, kaos, yıkım gibi abartılmış her bir bokun, yine abartı bir evrende kendi içinde gayet tutarlı işleyişine 6 buçuk dakika şahitlik ediyorsunuz. Arkada çalan müzik hala Tool'un en sevdiğim parçasıdır. Lanet olsun sana Maynard, lanet olsun parça boyunca kükreyen baslar! Bre çiftçi amcam, Kemal Atatürk'ün tarım politikasına kulak versen, o çorak arazi sana vaha olurdu. Yazık etmişsin kendine :(


1) Korn - Right Now 

(UYARI: AÇ KARNINA İZLEYİNİZ)


Nu-metal ile aram hiçbir zaman iyi olmadı. Korn, Slipknot, Limp Bizkit vs. sık dinlediğim gruplar değiller. Ama bu başlıkta bu izletiyi es geçersek büyük ayıp etmiş oluruz. Bir numaraya bunu getirişimin sebebi de "Bunlar gerçek değil oğlum, hayal ürünü..." vb. öğütlerle büyümüş, korku filmlerinde sıkılan biri olmama rağmen, klibi ilk izlediğimde içimin cız etmişliğidir. Bu yazıyı yazarken, sanki kendi başıma geliyormuş gibi tekrar bunu izleyince... Ananskim! Kalem ve telefon sahnesinde gözlerim seğirdi, videoyu durdurup bilgisayar başından kalktım ve uzun bir süre kendime gelemedim. Kusasım geldi. Dünyanın en etkili müzik izletisi bu olsa gerek. Testere serisinden de kötü lan...  



İki haftadır bir halt yazamadım, bu listeyi de aklıma geldi diye araya sıkıştırıverdim. Bir soğuk bir sıcak geçen Haziran ayının boktan havası olsa gerek...

Adam gibi bir yazıda tekrar görüşürük.


Bonus: RUSSKAJA - Energia


Azıcık keyfimiz yerine gelsin, değil mi? %10'dan aşağısını alkolsüz sayan topraklardan gelen bu topluluk kafayı bulmak için ideal. Üstelik her yaz tatile geldikleri ülkemizi temsilen arkaya cami koymuş olmaları da var :) Ben Ayasofya'ya benzettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi onlar düşünsün.