24 Eylül 2013 Salı

Blog Yazarları, Lady Gaga :: Popüler Müzik [1]




Ehehe...

Pis metalci şimdi sizi açıklamalarıyla etkisiz hale getirecek!

Az sonra...




---


Bloğu açarken kafamdaki oluşum sadece ve sadece pis Heavy Metal'i özendirmek ve lüzumsuz kritikler yazmaktı. Ama bir günüm geçmez ki ya bir popçu ya da bir hayranı beni kıllandırmasın. Aslında medyadan uzaklaşmak yeter lakin mahkeme kararı ile 100 metre yasak koysak ne yazar? Günümüz küreselleşen dünyada (bir de doğrudan globalleşen diyenler var ağbi) bizi kıllandıracak her türlü giriş gelişme ve sonuca, elimizde fıstık (malum, pakette olanı :( ) cebimizde kıtlık ile bir lokantanın mekanla ters mıknatıslanma yapan plazma televizyonundan an be an takip edebiliyoruz. Büyüksün teknoloci!




-o-

(Lavaboya falan gitti, kardeşine sataşıp döndü...)


Lady Gaga'nın şeytanlı metal müzik dinleyenlerin bloğunda ne işi var demeyin. Gaga'nın muhattabı bizim için şu an şeytanlar ve barbarlar değil, "blog yazarları". Ülkemizde ünlü olma koşulunun en az "3" çam devirmek olduğunu hatırlarsak (barajı beşe çekmek gerek aslında) şaşırmayacağınız bir gelişmeyi aktarıyorum:



Gelişme dedim ya, gerileme olacaktı o. Kaçıranlar ve saklamak isteyenler için bir de Türkçe verelim:

Hiçbir blogcunun eleştirilerine odaklanmayın. 10 yılı aşkın süredir bir yapımcı/söz yazarı/müzisyenim. Sanatçı bloglarına güvenin, eleştirmen bloglarına değil. 

Devamında ise hayranlara ve müzik eğitimli kişilere güvenin vs. şeyler yazarak olayı yumuşatmaya çalışıyor ama nafile. Albümün (single) sızması ve bağımsız eleştirmenlerden kötü not alması sebebiyle böyle bir atıfta bulundu ve tekli olması gerekenden bir hafta önce çıktı... Ehehe :D

Bunun arkasından gelen üç - beş tweet üzerinden bu tespitim yoğun BJ okuru atışlarına maruz kalabilir. Fakat yaptığı işin sanat olduğunu, sanat adına olduğunu her fırsatta dile getiren aktivist ruhlu Gaga'nın attığı bu tweet, açık ve net  söylüyorum, ticaridir.

Fan(Hayran) kitlesi dediğimiz şey nedir? Sevdiği olgunun köpeği olmak mıdır "bilmemne hayranlığı?" Ben bir hayransam eğer, hayran olduğum şey ancak Manowar'dır. Hayranlık denilen olay her ne olursa olsun sanatçıyı sindirmek olamaz. The Lord Of Steel eleştirisinde "metalin krallarını" gayet güzel tokatlamıştım. Çünkü hayranlar sanatçının çizgisinde bir beklenti oluşturur ve bunu üzerinden istediği her türlü değerlendirmeyi yapar. Lady Gaga'nın "sizin yaşınız küçük anlamazsınız bu işlerden gidin sanatçı bloglarına bakın sizi gidi zibidi eleştirmenler" tavrı kesinlikle fanlara ve müzikseverlere hakarettir.

Beni yanlış anlamayın, söz konusu Gaga'nın eleştiri kabul etmemesi değil, böyle bir iddaa basit bir genelleme olurdu. Odaklanmamız gereken olay tweet amacının single satışlarını kurtarmak -heyecanı kat kat düşen bir single- sonucu ise hayranlık kavramının anlamını -belki de bilmeden- çarpıtmasıdır.  Beyler ISO'yu düzgün alın da karıncalanma yapmasın.

Popüler Müzik serilerinin giriş yazısını da böylece bitiriyorum, ama önce ismen dikkat çeken bir Gaga parçasını da sizlerle paylaşayım. Müzik anlamında glam + NWOBHM tarzının elektronik tını ile buluşması, sözlerin ise Priest göndermeli deri akımı +  heavy metalden çok içmeli gibişmeli bir çalışma.(sözlerdeki derinlik Manowar'ı da geçmiş!) "Ağbi ben metalciyim ama şarkı manyak beah!" diyecek kadar da etkilenmedim ama internete sızan bu tekliden(Applause) iyidir.

Özet: "Eleştirmen" ünvanlı kişilerin eleştiri karşılığında para alıyor olması, lakin bağımsız blog yazarları için bu işin zaman kaybı olması ve tek dertlerinin kendilerini dile getirme çabası bizleri iki kez daha düşündürmeli...

-o-

Kendimi dile getirmemde büyük payı olan kaos ortamı sosyal medyaya teşekkürlerimi sunarım. Böyüksün teknoloci!



(Geleneksel yazı sonu paylaşılan müzikte Lady Gaga'ya yer vereceğimi mi sandınız ha?)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi onlar düşünsün.