27 Nisan 2014 Pazar

Çok Ünlü Olması Gereken 10 Thrash Metal Şarkısı



Blogumun arkaplanı olsun, yaptığım listeler olsun, yazı sonu paylaştığım videolar bile hep Thrash Metal ağırlıklı oldu. Bu liste de yine Thrash Metal'i bahis konusu seçtik. Nispeten açık görüşlü bir metal müzik sever olarak her türde ufaktan bir Thrash, olmadı Speed metal öğesi arıyorum. Toplumsal olaylara ve insan çelişkilerine fazlasıyla kıllanmamın bende yarattığı nefret ve kini şiddet dışı yansıtabilme arzusunun naçizane bir sonucudur bu thrash severliğim. Eğer sizde Thrash metale bu gözle bakıyorsanız bu sayfalarda daha çok thrash göreceksiniz.



Yukarıda saydığım öğelere sahip, thrash etkili olup thrash olmayan şarkıların listesini yapmak zor olsa gerek, ben de thrash olup gün yüzüne çıkması gereken, sahip olduğu ünden fazlasını hak eden parçaların aklıma gelen on tanesini sizler için listeledim. Maksat ufkumuz genişlesin...

ÖNEMLİ:Burada grupların değil, şarkıların şu anki bilinirliği ve hakettiği ünü baz alınmıştır.



10) Ultimatum - Never


Avrupa ve Avrupai kültüre bulanmış denizaşırı topraklarda Hristiyan metal, o dinin savunduğu değerlerle çakışmayıp onlara paralel gitmekle icra edilir fakat çoğunlukla seküler metalci tarafından bu özelliği ön plana çıkar ve küçümsenir. İşte iyi huylu metalin en şahane riffleri ve taco eşliğinde Meksikalı Ultimatum ezberleri bozuyor.  



9) Living Death - Killing Machine
   

Grubun ismini Yaşayan Ölü değil de Yaşayan Ölüm diye okuduğunuz zaman ismen Walking Dead anlamından uzaklaşacak Living Death, "Teutonic 4" oluşmadan önce thrash metali Alaman diyarlarına getirmiş. Köpeği olunan Alman Thrash metalinin günümüz haline pek benzemese de bu parça, gavurların deyişiyle gem. Biz ona mücevher değerinde diyelim, Türkçemizi temiz kullanalım.    



8) Social Epitaph - Flag Of Lies
  

Şarkıyı tanımlayalım: Yaptıkları müziği Melodic Death Metal içine alanlar olsa bile, kaşından daşşağına kadar thrash riffleri ile oluşturulmuş ekstrem thrash ürünüdür. Grubun ortaya çıkardığı ilk iş olması ve şu haliye bile muhteşem olan bu parça, İtalyan kardeşlerimiz adına çok şey vaat ediyor.  



7) Xentrix - Questions
 

Kimilerine göre çakma Testament, kimilerine göre ise teknik thrashin dibi. Her iki yönden de harika bir Xentrix başyapıtı olan bu şarkı, her kıllanan thrash müzisyeninin yaptığı gibi sistemi eleştiriyor ve bu sistem eleştirisini, sisteme itaat eden halkı muhatap alan manalı sözlerle ve tabi ki şahane bir müzikaliteyle sunuyor.  



6) Slayer - Crionics
 

Bu listede grup ününün önemsenmediğini tekrar hatırlayıp bu gaz parçaya kulak verelim. Bu şarkıyı hiç dinlememiş bir Slayer hayranı iseniz önce grup posteri karşısında hayranlığınızı bir sorgulayıp da gelin lütfen. Abi o sondaki melodi ne kadar güzel ne kadar tatlı (thrash sever bakış açısıyla tabi...)  



5) Nasty Savage - Divination
     

Babası evlatlıktan (ya da mirastan) reddettiği için aynı grubu sonradan dağıtmak zorunda kalan bir adamın kurduğu gruptur Nasty Savage. Cins sözleri ve insanı yakalayan ritmi ile adeta bir mücevher olan bu şarkısı, Indulgence adlı albümlerinde öne çıkar.  



4) Witchgrave - Virgin Must Die
 

Bakire ölmezse eninde sonunda o bakireliğini de kaybeder, bence zirvede bırakmalı. Bu leş espride samimi olmadığımı, fakat oldschool tavrı ve kendine has melodikliği ile bir süre dinlenildikten sonra kulağa seksenli yıllarda yazılmış hissiyatı veren, genç grubun bu şarkısını şiddetle tavsiye ettiğimi belirtirim. 



3) Toranaga - The Shrine
 

Grubun dilimize yatkın bir adı olsa da ünü o kadar yayılmış değil. Bu muhteşem riffleri ve değişken tempoyu Exodus yazmış olsa bu şarkı ünlü olurdu.  



2) Kronik - İşin Başı
 
Belki sözlerin azlığı, belki reklamının yapılmaması, belki de ülkemiz şartları ve bu şartların metalcisinin vurdumduymazlığı beni bu şarkıya ulaşmaktan alıkoyamadı. Türkçe Thrash metalin zirvesi bu şarkının ders gibi sözlerine ve enfes rifflerine kulak verin pis çöpçüler!  



1) Toxic Holocaust - Feedback, Blood and Distortion  

Bir konserinde diyordu Joel Grind: "Bu parça Oldschool Thrash Metal severlere gelsin!" Bendenizin Thrash metalden aldığı ve alabileceğı maksimum zevki veren, TÜM ZAMANLARIN TARTIŞMASIZ EN İYİ THRASH METAL PARÇASINI basçı ve göbekli gururla sunar...
 

Bu parçanın, temposu insanı headbang delisi eden at gibi davulları, Joel reisin değişken ve köpeği olduğum riffleri, en şahane breakdownlar ve o kökten gelen scream - brutal karışımı enfes vokal... Vay be! İnsan gerçekten de hayret ediyor.



Eğer buna benzer liste talepleriniz olursa, hemen aşağıdaki yorum alanından iletebilirsiniz. Böyle olduğu gibi oynatma listesini direkt ermektense şarkıları yorumlayıp teker teker sunmak sanki biraz daha göz dolduruyor gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi onlar düşünsün.